Aamand-logo

Borddækning tips


Praktiske råd til borddækning:

IMG_1212_1.jpg (6190 bytes)

Der er ikke noget så smukt som et veldækket festbord.

Dugen skal selvfølgelig være nyvasket og nystrøget, hvis man da ikke vælger en engangsdug. Dugen skal være så stor, at den hænger 15-20 cm ud over bordkanten. Dugene udlejer vi naturligvis også , vi har duge i mange farver og størrelser.

Selv om man i dag har langt større frihed med hensyn til farvevalg og bordpynt end man tidligere havde, og selv om smag jo som bekendt ikke kan diskuteres, så er der dog alligevel visse retningsregler der bør overholdes.

Duge, servietter, lys og pynt bør matche sammen.
Porcelænet bør være ens (ikke forskellige stel på samme bord).
Glassene bør være af samme type og lige mange til hver kuvert.
Bestikket bør være fremstillet i samme materiale.
Lysestager bør ligeledes være af samme materiale.

Tænk også på de øvrige ting der sættes på bordet, salt, peber, asietter, askebægere med mere, - at det ikke virker for blandet. Pas i øvrigt på, at blomsterdekorationerne ikke bliver for høje eller voldsomme, så de tager udsynet fra gæsterne.

 

Rigtig servering

Der serveres og skænkes altid først for den eller de personer, der er festens midtpunkt. Hvad enten maden serveres for gæsterne, eller den rækkes fra hånd til hånd, sker det altid fra venstre mod højre.

Drikkevarerne kommer derimod altid fra højre mod venstre.

Brugt service der ikke længere skal benyttes, bør omgående fjernes, og det sker også fra højre. Hvis det er muligt er det meget praktisk, at have rådighed over et anretterbord, hvor man kan stille vin-
flasker, fade og skåle fra sig.


Kuverten

Som midtpunkt spisetallerken, mellemlægsserviet, frokosttallerken, til højre herfor i rækkefølge - udefra og indefter - mod tallerkenen, kniv til forret, kniv til hovedret, til venstre for tallerkenen - igen udefra og indefter - gaffel til forret, gaffel til hovedret, bag tallerkenen dessertske.

tjener.GIF (6190 bytes)

Til kuvertbrød, eventuelt tilbehør eller måske blot til affald, stilles øverst til venstre for servicet, en lille kompottallerken.
Den kolde forret, er normalt anbragt på frokosttallerkenen, og vinen hertil skænket i det dertil hørende glas - før gæsterne går til bords.
Bruger man dækketallerkener, er disse midtpunktet for opdækningen, og spisetallerkenerne skal ikke på, før hovedretten skal serveres.


Bestik 

Det kan være en god ide at lægge bestikket på inden glassene, idet de ofte fylder mere end man lige regner med. Vær omhyggelig med, at alt bestik ligger med spidserne bort fra gæsten, samt at alle knivenes skær vender ind mod tallerkenenes kant.


Glassene

Som grundregel skal glassene altid placeres i den rækkefølge de skal bruges - fra højre mod venstre. vinglas.GIF (1321 bytes) Der er flere forskellige måder at stille glassene - enten lige, på skrå eller i en let bue, men rødvinsglasset skal altid stå midt for kuverten.

Indgår der øl og snaps, husk at snapseglasset skal stå til højre for ølglasset, og serveres der mineralvand stilles glasset normalt lidt ovenfor i højre side.

Lørdag d. 18 maj 2024
Aamand Udlejningsright - Hurtigt prisoverslag over din fest

Aamands blog:

Aamand udlejingscenter logo

Over 30 års erfaring med udlejning af telte, borde, stole og service.

baggrund

Gå til mobilwebsite      Aamand Udlejningscenter - alle priser er i DKK og incl. moms excl fragt.

Tlf 74 50 64 40

-

Vojens: Ringtvedvej 8, 6500 Vojens

-

Tlf 74 62 64 45

-

Aabenraa: Brunde Vest 2B, 6230 Rødekro 

-

Fax 74 50 61 29

Aamand Udlejningscenter facebook Cookie-indstillinger - Privatlivspolitik Aamand udlejingscenter dankortAamand udlejingscenter visakort