|
|
Festudlejning - Tips før bestilling
|
Gode råd før du bestiller:
|
|
Når beslutningen er taget, melder spørgsmålet sig om det rent praktiske - hvor skal festen holdes - ude eller hjemme - er der plads nok? Festudlejning? Eller behøver du et af vore telte. At forberede en fest, behøver ikke at være en uoverkommelig opgave!Gribes det bare an på den rigtige måde, er det en kærkommen udfordring, der efterfølgende kan ses tilbage på med stor glæde. Man skal huske mest af alt, at nyde det festlige samvær- forsøge at undgå stress og som vært vise gæstfrihed. Alene det, at kunne opleve forventningens glæde hos gæsterne, og deres værdsættelse af arbejdet der er blevet lagt i festen, overgår langt det, der måske lige nu synes vanskeligt og uoverskueligt. Vi håber at denne side kan være en hjælp i den praktiske udformning og afvikling af din fest. Hvis du ønsker et hurtigt overblik kan du prøve festguide'en til festudlejning tryk her
|
|
Lidt om placering af borde m.v.
Der er forskel på hvordan bordene bør placeres, alt
efter anledningen. Vigtigt ved festudlejning. For eksempel bør borde til arrangement
hvor gæsterne skal komme og gå på forskellige
tidspunkter, ikke stå på samme måde som
ved en traditionel festmiddag.
|
|
Morgenkaffe eller receptioner
Her er det mest praktisk, at bordene står, så hver enkelt
kan komme og gå, uden at andre behøver at
rejse sig - er det muligt, er det godt at stille bordene
ud fra en lang væg.Følgende bør overholdes i ved festudlejning.
Der bør være mindst 75 cm fra endevæg til første
bordkant og mindt 130 cm mellem bordene, så folk
frit kan cirkulere.
Til kaffebordet kan man nøjes med 50 cm bordplads
til hver gæst, hvor man til fester, hvor der skal bruges
kniv og gaffel, bør være mindst 60 cm til hver.
|
|
|
Den festlige middag eller frokost
Her skal bordet gerne fremstå som et samlet hele og
festens hædersgæst(-er) anbringes så der er
øjenkontakt med alle gæsterne.
Der bør her aldrig være mindre end 60 cm bordplads
- gerne mere - til hver gæst.
Fra bordkant til væg bør der være mindst 75 cm og
skal der serveres for gæsterne, er det nødvendigt
med 100 cm.
Ved det ofte brugte "hestesko" formede festbord, bør
der i åbningen være mindst 150 cm for at serveringen
kan komme op mellem de to rækker gæster/stole. Hjælp til servietfoldning tryk her
|
Volder bordopstillingen problemer?
For at skabe overblik, kan det være en god idé, at
tegne lokalet op på et stykke kvadreret papir (2 cm
på papiret kan du lade svare til 1 m i det virkelige).
Klip nogle stykker farvet papir i bordstørrelsen og
rokér dem rundt på tegningen til du finder den idéelle
placering - Det er altså noget nemmere på denne vis
end at rokere rundt på møblerne en hel weekend til
man er tilfreds. Du kan få hjælp til at indrette dig ved at downloade vores brochure tryk her
|
|
|
Volder bordopstillingen stadig problemer?
Spørg os! Vores borde findes i forskellige størrelser,
der næsten kan "skræddersys" til ethvert formål - og
så har vi 25 års erfaring indenfor festudlejning, vi med glæde stiller til
rådighed!
|
Dagen derpå!...
Det er nu hovedet måske føles skævt og der er
opvask overalt...
Men du er heldig, for vort moderne opvaskeanlæg og
dygtige medarbejdere klarer gerne opvasken.
Opvasken kan vælges.
Tallerkener skrabes rene, glas tømmes og alt stilles
tilbage i kasser/bakker og evt. transportbur som da
du modtog det ved ankomst - klar til afhentning. Det er nem festudlejning.
|
|
|
|
|
|